חשיבה חיובית על חשיבה שלילית

זה לא מנוגד לחשיבה חיובית?

רגע! האם אנו לא אמורים לסלק את כל המחשבות השליליות ולהשאיר רק את החיובית? למה לחשוב חיובי על מחשבות שליליות או רעות?

מחשבות שליליות או רעות מגיעות להכרתנו מסיבות רבות: שנים רבות הפנמנו מסרים שליליים או גישות שליליות לתוכנו, שנכנסו לתת מודע עוד מימי הילדות או הנעורים, לפעמים במשך תקופה ארוכה מאד. כאשר יש גירוי מסוים, התת מודע עלול לשלוף מחשבה שלילית להכרה. מוחנו מאומן לעבד גירויים ולייצור מחשבות, אך השליטה שלנו על המחשבות שבראשנו מוגבלת. ניקוי התת מודע מרשמים שליליים הוא תהליך הדרגתי.

ככל שננסה  להתנגד בכוח למחשבות השליליות, כך יש סיכוי טוב יותר שנותש ונהיה בסטרס רב יותר. מאמץ להתנגד למחשבה מסוימת או רעיון מסוים שצץ בהכרתנו פעמים רבות מנציח אותם. מה שתתנגד/תתנגדי לו בעולם המנטלי ימשיך להתקיים. כדוגמה פשוטה, מחשבה על "אי חשיבה על פילים לבנים" מקיימת את המחשבה על פילים לבנים ומנציחה אותה.

המחשבות "השליליות" יכולות לעזור לנו להיות עם "יד על הדופק" ולנתר סיכונים אפשריים בקשר להגשמת הרצונות שלנו. הן גם יכולות להעיד על כך שיש עוד עבודה, שיש עוד משהו שהוא לא שלם בתוכנו. נוכל ללמוד עליו, להתאמן ולהשתפר. מחשבה שיוצרת לחץ בתוכנו יכולה, אם כך, לשמש לנו כקפיצת מדרגה להיות אנשים טובים או מוצלחים יותר.

לאחר שחילצנו מתוך המחשבות השליליות את "הטוב" שמאפשר לנו להתייעל, ללמוד ולהשתפר, הכרנו בהן ובתרומה שנתנו לנו, נתמקד בדברים הטובים שיש לנו בחיים. במידה והמחשבות מאד עקשניות ומטרידות ולא הצלחנו להרפות, אפשר להעזר בשיטה של ביירון קייטי, שהוצגה בתמציתיות בחלק של חשיבה חיובית שנקרא חקירה כחשיבה חיובית.

פוסטים הבאים:  פתרון בעיות, הצבת מטרות ויעדים

פוסטים קודמים: אוטוסוגסטיה,טיפוח חשיבה חיובית,חשיבה חיובית

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *