טיפוח חשיבה חיובית

הסטרס בחיים המודרנים נובע פעמים רבות ממחשבות "שחורות", כאלה שרואות את החיים בצורה מצומצמת, בלי מרחב של אפשרויות, עם "טרגדיה" באופק.

"לעולם לא אהיה בזוגיות", "לא נראה שאוכל לקנות דירה", "הולך להיות גרוע יותר" הן דוגמאות לדפוסי מחשבה כאלה.

ברוב הפעמים מחשבות "שחורות" עולות מהתת מודע בצורה אסוציאטיבית. פתרון אפשרי הוא טיפוח מחשבות חיוביות וגישות חיוביות, תוך עקירתן של מחשבות שליליות ודפוסים שליליים מהתת-מודע. בצורה זו,  התת-מודע שלנו "יתנקה" ו"יתוכנת מחדש".

כאשר אנו הולכים לקנות ירקות ופירות אנו בוררים את הסחורה הטובה ביותר. בעבודת הגינה אנו עוקרים את העשבים השוטים ומטפחים פרחים וצמחים שברצוננו לגדל. אותה צורת עבודה יכולה להתבצע עם המחשבות בהכרה שלנו, שמשפיעות בצורה חזקה על החיים שלנו. אם נתעלם ממחשבות רעות או שליליות, נוכל לטפח מחשבות טובות וחיוביות במקומן.

  1. עקירה של מחשבות שליליות: נחקור מחשבות שליליות בשיטה של ביירון קייטי, למשל (ראו חשיבה חיובית). זוהי אחת השיטות לשחרור של תסריט מחשבתי קודר והחלפתו בתסריט אחר (או תסריטים אחרים) שנותן יותר בחירה ושליטה.
  2. התמרת מחשבות – כאשר יש מחשבה שלילית, נעלה מחשבה חיובית הפוכה.
  3. הודיה, הכרת תודה על דברים טובים שקרו לנו או יש לנו. מומלץ לעשות זאת לפני השינה, ואפשר גם בזמנים קבועים ביום. רצוי לחשוב על 3 דברים טובים ולהעלותם בזכרון בצורה חוויתית המערבת כמה שיותר חושים.
  4. בלילה לפני השינה או בבוקר לפני שקמים מהשינה: מדמיינים שהחויה שלנו היא כאנשים מלאים שלמים ומאושרים.
  5. בהמשך ל – 4 יוצרים אוטוסוגסטיה (השאה חיובית), לדוגמה: "מיום ליום אני נעשה טוב יותר בכל מובן ואופן" ורואים את זה מתממש בצורה חושית כאן ועכשיו. חשוב שהאוטוסוגסטיה חיובית ובהווה, כמה שיותר רגש חיובי יותר טוב.
  6. גישה של קבלה עצמית – יש לחלקנו נטיה לשפוט את מעשינו בדיעבד או להשוותם עם אחרים או עם אידיאל כלשהו. אנו צריכים ללמוד לקבל את מה שנעשה בתור ההחלטה האופטימלית שיכולנו לקבל תחת הנסיבות, הידע, היכולות והאפשרויות שהיו לנו אז. אנו נדרשים לקחת אחריות, ללמוד מטעויות ולהשתפר.
  7. גישה של סטודנט של העולם – פיתוח ענווה והקשבה מאפשר ללמוד דברים חדשים על הסובב אותנו, על חברים ומכרים כמו גם על עצמנו, ומאפשר לנו להיות בקשר אינטימי יותר עם הדברים החשובים לנו ביותר.
  8. קבלת האחר כאשר אנו מצליחים לקבל את עצמנו ואת מעשינו בהווה ואת מי שהיינו ומה שעשינו בעבר, קל לנו יותר לקבל את האחר. רצון לשנות את האחר הוא מתכון בטוח לפרידה או ליחסים רעים במהותם (גם אם על-פני השטח הם יכולים להראות טוב). נסיון לשנות את האחר הוא לרוב מאמץ מיותר שילווה בתסכול, אכזבה ומפח נפש.

פוסטים הבאים של חשיבה חיובית על חשיבה שלילית , אוטוסוגסטיהפתרון בעיות, הצבת מטרות ויעדים

פוסטים קודמים: חשיבה חיובית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *